Laat een rookkanaal aanleggen door HHS Totaal

Zorg dat u altijd veilig en gemakkelijk gebruik kunt maken van de kachel of haard door HHS Totaal in te schakelen voor de aanleg van het rookkanaal. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, leveren wij altijd maatwerk, in welke ruimte dan ook. Is uw gaskachel aan een nieuw rookkanaal toe? Of wilt u een rookgasafvoer laten plaatsen voor jouw uw haard? HHS Totaal staat klaar voor het rookkanaal aanleggen in heel Limburg vanuit Nederweert.

Waarom een rookkanaal?

Wanneer u een kachel of haard wilt, dient u ook een rookkanaal te laten aanleggen. Zo hebben rookgassen een uitweg uit de ruimte. Dit is erg belangrijk voor de gezondheid. Maar ook voor het functioneren van de kachel is het juiste rookkanaal plaatsen van belang. Is het kanaal te smal, dan ‘stikt’ het vuur als het ware in zijn eigen rook. Is het kanaal juist te breed, dan is er te weinig ‘trek’ en dooft het vuur alsnog. Het is dus van belang dat u een specialist inschakelt voor het bepalen en aanleggen van het rookkanaal.

De mogelijkheden

Wij van HHS Totaal zijn NHK gecertificeerd en gespecialiseerd in het installeren van kachels en haarden en daarnaast de aanleg van rookkanalen. Wij gaan hierbij altijd nauwkeurig en op maat te werk. Iedere warmtebron en iedere ruimte vraagt immers om een specifieke benadering. Komt er een houtkachel? Dan moet het rookkanaal recht omhoog kunnen om voldoende zuurstof aan te voeren. Ook is de rookgasafvoer van een houtkachel altijd dubbelwandig. Dat betekent tevens dat er nauwelijks onderhoud nodig is – het rookkanaal kan tegen een stootje.

Met het rookkanaal van een gaskachel is iets meer mogelijk. Het kanaal mag in bochten lopen en mag op de gevel uit komen. Samen met u onderzoeken we welk type en vorm het beste past bij uw wensen. Wij komen dan ook altijd op locatie voordat we aan de slag gaan met het aanleggen van het rookkanaal.

Wilt u een nieuw rookanaal voor een houtkachel laten aanleggen? Of is het huidige kanaal van uw gaskachel aan vervanging of onderhoud toe? Wij helpen u graag op korte termijn verder.

Bel ons gerust tel: 06 295 379 09, zie het contactformulier of stuur ons een berichtje via Whatsapp 06 295 379 09. Wij hopen snel aan de slag te gaan met uw nieuw rookkanaal in Limburg e.o.

Wij houden het graag voordelig en rekenen geen voorrijkosten.